Сънят е жизненоважен за нашето тяло. Учените изучават най-добрите позиции за

...
Сънят е жизненоважен за нашето тяло. Учените изучават най-добрите позиции за
Коментари Харесай

Точка от която няма връщане. Назоваха минималното количество сън, за да сме живи

Сънят е жизненоважен за нашето тяло. Учените учат най-хубавите позиции за сън, възглавници, матраци и часове от деня от десетилетия. Основният въпрос обаче остава - какъв брой часа дневно в действителност би трябвало да спи човек, с цел да поддържа здравето на тялото, пише IFL Science.

В ново изследване учените пресметнаха точното количество сън, от което се нуждае човек, както и минималното количество сън за човек дневно. Учените са стигнали до извода, че в един съвършен свят всички би трябвало да спим по 8 часа дневно. Но, уви, не всеки съумява. Затова учените са пресметнали минималния предел, под който не се предлага рухването.

Както се оказва, хората би трябвало да спят най-малко 5 часа на нощ, с цел да не се излагат на риск от развиване на голям брой хронични болести и други здравословни проблеми.

В изследването са взели участие към 8 хиляди души, които не са имали две или повече хронични болести. След известно време учените още веднъж ревизираха съществуването на хронични болести при реципиентите и го съпоставиха с количеството сън.

Оказа се, че тези, които спят по-малко от 5 часа на нощ, имат 30% по-висок риск от голям брой хронични болести, в сравнение с хората, които спят по седем часа на нощ. Изследователите открили, че групата с минимум количество сън, под 5 часа, има най-голям риск от развиване на едно или повече хронични болести. В допълнение, тези участници също са имали нараснал риск от ранна гибел.

В същото време тези, които спят повече от 5 часа дневно, са по-склонни да избегнат голям брой хронични болести на по-късна възраст.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР